Norvegia a anunţat marţi că extinde restricţiile cel puţin până la 13 aprilie, "cele mai stricte" luate vreodată în ţară pe timp de pace şi care vizează să oprească pandemia de coronavirus, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest lucru înseamnă că şcolile, creşele şi universităţile vor rămâne închise până la vacanţa de Paşte, la fel şi barurile şi restaurantele, dar şi evenimentele sportive şi culturale rămân interzise.  

"Lupta contra virusului trebuie să continue", a declarat premierul Erna Solberg anunţând, într-o conferinţă de presă, o decizie care era aşteptată. 

"Dacă reuşim, vom putea reduce măsurile şi să revenim la o strategie mai aplicată", a adăugat ea. 

Rămân de asemenea în vigoare controalele la frontieră, interdicţia de a intra pe teritoriu a persoanelor fără permis de şedere şi rămân închise piscinele, sălile de gimnastică sau alte saloane de înfrumuseţare. 

Cele mai multe măsuri au fost anunţate pe 12 martie. 

Norvegia a înregistra oficial 2.566 de cazuri şi 12 morţi.                

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.