Statele Unite au depăşit miercuri pragul de 400.000 de cazuri de coronavirus, potrivit unui bilanţ al Universităţii americane Johns Hopkins, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prima putere mondială a înregistrat cele mai multe cazuri declarate de Covid-19 (401.166), mai mult de un sfert din infecţiile la nivel global. Pragul de 300.000 de cazuri recenzate a fost depăşit sâmbătă. 

În SUA au murit 12.912 persoane. De la mijlocul săptămânii trecute, Statele Unite au raportat mai mult de 1.000 de decese în fiecare zi, în ciuda măsurilor care au fost luate în mod progresiv de fiecare stat. 

Statul New York este principalul focar al epidemiei americane, în special oraşul New York, capitala economică a ţării, care în prezent este în carantină. 

Statul New York a înregistrat un nou record de decese, cu 779 de morţi în ultimele 24 de ore, dar răspândirea epidemiei se stabilizează, a indicat mierucri guvernatorul Andrew Cuomo. 

"America continuă să facă mai multe teste decât oricare altă ţară din lume şi cred că din acest motiv avem mai multe cazuri", a spus marţi preşedintele Donald Trump în timpul conferinţei de presă despre criză, precizând că în jur de 1,8 milioane de teste au fost făcute într-o zi în ţară.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.