Iranul a înregistrat luni cea mai mare creştere a numărului contaminărilor din ultimele două luni, cu 2.979 de teste pozitive în ultimele 24 de ore, potrivit autorităţilor citate de The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ultima dată când Iranul a înregistrat mai multe noi infecţii a fost pe 1 aprilie, când au fost detectate 2.988 de cazuri. 

Creşterea arată că ţara se află acum cuprinsă de un nou val de contaminări. Saeed Namaki, ministrul Sănătăţii, a avertizat că epidemia se poate întoarce mai puternică.

„Epidemia nu este încheiată şi, în orice moment, poate reveni mai puternică decât înainte. Dacă oamenii nu respectă protocoalele, trebuie să ne pregătim pentru ce e mai rău”.

Angajaţii statului au revenit la locurile de muncă, iar moscheile şi-au reluat sâmbătă slujbele zilnice, ca parte a etapei de relaxare a restricţiilor. În urmă cu o săptămână, cafenelele şi restaurantele din anumite părţi ale ţării au fost redeschise. 

Autorităţile au reimpus restricţii în provinciile sudice Khuzestan şi Sistan Baluchestan la jumătatea lunii mai, după ce a fost înregistrată aici o creştere a numărului cazurilor.

Ministerul Sănătăţii a precizat că din totalul cazurilor depistate în ultimele 24 de ore 78% prezintă simptome uşoare. 

Cât priveşte decesele, 81 de oameni au murit în ultimele 24 de ore, iar 2.578 de pacienţi sunt în stare critică.

Până în prezent, Iranul a raportat 154.445 de contaminări şi 7.878 de decese.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.