Un septuagenar a murit din cauza coronavirusului, noaptea trecută, pe insula japoneză Hokkaido, au anunţat autorităţile locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul a fost internat în 17 ianuarie pentru altă boală, dar după câteva săptămâni a început să aibă simptome de gripă şi la 25 februarie s-a descoperit că era infectat cu Covid-19.

Presa japoneză şi autorităţile suspectează că bărbatul s-a infectat în spital.

Acest deces este al şaselea din Japonia, în afara celor şase de la bordul navei de croazieră Diamond Princess.

În Coreea de Sud, duminică s-au anunţat 210 noi cazuri de infectare cu coronavirus.

China a anunţat că dacă va fi necesar îşi va repatria cetăţenii din ţările afectate de coronavirus.

Pe de altă parte, imagini date publicităţii de NASA arată că în China nivelul poluării a scăzut drastic în ultima lună, “cel puţin parţial” datorită încetinirii activităţii economice în cadrul măsurilor împotriva coronavirusului. Scăderea nivelului de dioxid de azot s-a observat mai întâi în zona oraşului Wuhan, epicentrul coronavirusului, însă apoi s-a văzut în toată ţara.

NASA a prezentat şi o situaţie a primelor luni din 2020 comparativ cu primele luni din 2019 şi a precizat că scăderea nivelului de poluare a venit într-o perioadă în care s-au impus restricţii la transporturi şi activităţi economice şi milioane de oameni au intrat în carantină. Au contribuit la scăderea poluării şi manifestările legate de Noul An Lunar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.