Epidemia de coronavirus a cauzat în Franţa moartea a 372 de pacienţi (dintre care 108 în 24 de ore) şi sunt spitalizaţi 4.761 de bolnavi, dintre care o mie la Terapie Intensivă, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Contaminările se dublează la patru zile", a precizat directorul general al Sănătăţii, Jérome Salomon, care a avertizat că "epidemia este importantă şi se extinde rapid şi intens". 

În 24 de ore, 91 de noi cazuri au ajuns la Tearapie Intensivă, ajungând la un număr total de 1.122.                

De la începutul epidemiei 10.995 de cazuri au fost confirmate de test, această cifră globală neluând în calcul ansamblul persoanelor diagnosticate dar care nu au fost testate încă. 

În jur de 50.000 de teste au fost făcute joi.                

În faţa propagării virusului, profesorul Salomon a insistat din nou asupra necesităţii absolute de a respecta "măsuri stricte de izolare": "dacă fiecare îşi reduce contactele, vom aveam mai puţine persoane contaminate".                

"Trebuie să rămâneţi în casă pentru a evita alte decese şi alte cazuri grave". 

Franţa a adoptat marţi măsuri de izolare, care nu au fost, cel puţin la început, urmate de o parte a populaţiei. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.