Autorităţile austriece au plasat, marţi, în carantină un hotel din oraşul turistic austriac Innsbruck, capitala provinciei Tirol din centrul Alpilor, unde a lucrat o recepţionistă italiană contaminată cu coronavirus, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nimeni nu poate intra sau ieşi din hotel pentru a fi siguri dacă există şi alte persoane contaminate, ca virusul să nu se răspândească", a declarat ministrul de Interne Karl Nehammer, în cadrul unei conferinţe de presă. 

"Toate aceste măsuri au un obiectiv: să oprească virusul şi răspândirea lui. Nu există motiv de panică", a adăugat el, asigurând că Austria este pregătită pentru o astfel de situaţie. 

Ministrul nu a precizat numele hotelului, nici durata carantinei dar, potrivit mass-media austriece, este vorba despre Grand Hotel Europa, o clădire cu 108 camere, în centrul oraşului. 

Locuinţa unde trăia această femeie, în acelaşi oraş, a fost de asemenea izolată, a indicat purtătorul de cuvânt din Tirol. 

Femeia şi partenerul ei, tot italian, au fost plasaţi în carantină într-un spital din oraş unde au fost diagnisticaţi cu noul coronavirus, potrivit Günther Weiss, director al clinicii universitare de medicină internă din Innsbruck. 

Este vorba despre primele două cazuri de coronavirus în Austria. 

Amândoi în vârstă de 24 de ani, ei au călătorit vineri cu maşina din Lombardia, de unde sunt originari, către Austria. Lombardia este una dintre regiunile italiene afectate de epidemie.

Ei au contactat serviciile de sănătate după ce au început să aibă febră, a precizat Günther Weiss

Cancelarul austriac Sebastian Kurz s-a arătat încrezător în capacităţile Austriei de a gestiona transmiterea virusului pe teritoriul ţării. "Suntem pregătiţi pentru asta", a asigurat şeful Guvernului în faţa jurnaliştilor, în timpul unei deplasări la Londra. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.