Statele Unite au înregistrat marţi 600 de decese şi aproape 50.000 de cazuri oficial declarate de Covid-19, potrivit unui bilanţ realizat de Universitatea Johns Hopkins.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

SUA reprezintă a treia ţară ca număr de cazuri înregistrate, după China şi Italia. 

Majoritatea deceselor au fost înregistrate la New York, devenit epicentrul noului coronavirus în Statele Unite. 

Donald Trump a avertizat marţi cu privire la o prelungire a măsurilor de izolare în SUA, care au aruncat economia în criză şi ar putea să "distrugă" ţara. 

Preşedintele american a mai asigurat că i-ar plăcea să ridice restricţiile contra noului coronavirus de acum şi până la 12 aprilie, pentru Paşti. 

"Putem să distrugem o ţară închizând-o în acest fel", a explicat el pentru Fox News, estimând că o "recesiune gravă" ar putea să facă mai multe victime decât noul coronavirus. 

"Pierdem mii şi mii de persoane în fiecare an din cauza gripei, dar nu oprim ţara", a afirmat Trump.     

Gripa a provocat moartea a 37.000 de persoane în fiecare an în Statele Unite. Noul coronavirus a ucis 600 de persoane, cu aproape 50.000 de cazuri oficial declarate.           

"Putem pierde un anumit număr de persoane din cauza gripei. Dar riscăm să pierdem mai multe persoane aruncând ţara într-o recesiune gravă sau în depresie", a spus el, evocând posibilitatea de "mii de sinucideri". 

"Trebuie să ne întoarcem la muncă, mult mai repede decât cred oamenii", a adăugat el. "Oamenii se pot întoarce la muncă şi o pot face cu bun simţ" practicând distanţarea socială şi urmând sfaturile sanitare, a explicat el.  

Măsurile de izolare recomandate de administraţie, care trebuie să dureze până la începutul săptămânii viitoare, vor fi reevaluate, a asigurat Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.