Brazilia, unde pandemia de coronavirus este în plină expansiune, este în prezent a patra ţară ca număr de decese - aproape 29.000, în momentul în care numărul cazurilor de contaminare din lume a depăşit 6 milioane, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timp ce America latină a devenit principalul teren de răspândire a maladiei şi Statele Unite continuă să aibă bilanţuri zilnice grave, în Europa, dar şi India, se ridică progresiv măsurile de restricţie. 

Covid-19 a cauzat moartea a 366.000 de persoane în lume, dintre care aproape jumătate pe continentul european, unde au fost înregistrate în jur de două milioane de persoane afectate. 

"Atunci când vom ieşi din această pandemie, nu vom putea continua ceea ce făceam şi cum o făceam. Nu, totul va fi diferit", a declarat Papa Francisc într-un mesaj video cu ocazia Rusaliilor. 

Statele Unite sunt de departe ţara cea mai afectată de pandemie, cu 1,769.776 de cazuri şi 103.758 decese. Dar, în America latină virusul se răspândeşte cel ami rapid, în special în Brazilia. 

Ţară de 210 milioane de locuitori, gigantul sud-american a devenit sâmbătă a patra ţară în temeni de decese din cauza coronavirusului, cu 28.834 de morţi, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii.

Ministerul a recenzat 956 de noi decese în 24 de ore şi un nou record cotidian al numărului de persoane contaminate (26.928), totalul cazurilor de contaminare de la începutul pandemiei fiind de 465.166.

Ca număr de decese, Brazilia se situează după Statele Unite, Regatul Unit (38.376 de morţi) şi Italia (33.340 morţi) şi în faţa Franţei (28.711 morţi), potrivit bilanţului AFP. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.