Austria a anunţat marţi că limitează drastic intrarea pe teritoriul său a celor care vin din Italia, solicitându-le un certificat medical, în timp ce Slovenia va închide frontiera cu această ţară din cauza epidemiei de coronavirus, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul austriac a decis să pună în practică "o interdicţie de intrare în Austria pentru persoanele care vin din Italia, cu excepţia celor care prezintă un certificat medical", a declarat cancelarul Sebastian Kurz într-o conferinţă de presă. 

Repatrierea cetăţenilor austrieci care au fost în Italia va fi organizată şi le va fi impusă o perioadă de carantină, a adăugat el. 

Autorităţile slovene au anunţat la finalul zilei că frontiera cu Italia va fi "închisă".

Premierul demisionar Marjan Sarec, care a anunţat această măsură pe contul de Twitter, trebuie să precizeze mijloacele punerii în practică a măsurii în orele următoare. 

Slovenia, care are două milioane de locuitori, a declarat 31 de cazuri de coronavirus, dintre care jumătate importate din Italia. Cele două ţări împart 232 de kilometri de frontieră.  

"Prioritatea este de a împiedica răspândirea virusului" care a făcut din Italia cea mai afectată ţară de epidemie din Europa, a indicat cancelarul austriac. 

Ministrul austriac al Internelor Karl Nehammer a anunţat că următorul pas este suspendarea legăturilor aeriene şi feroviare cu Italia, fără a face alte precizări.              

Italia este al doilea partener comercial al Austriei. 

Guvernul austriac a anunţat alte măsuri: anularea de manifestaţii cu mai mult de 100 de persoane în locuri închise şi cu peste 500 de persoane în exterior, precum şi suspendarea cursurilor universitare.                

Opera din Viena şi-a anunţat în consecinţă închiderea până la 31 martie, o decizie "foarte dureroasă", potrivit directorului său Dominique Meyer.                

Guvernul a precizat că pregăteşte măsuri pentru închiderea şcolilor.                

Austria, ţară cu 8 milioane de locuitori, a înregistrat până acum 183 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.