Patruzeci şi şase de membri ai navei de croazieră Ruby Princess au fost testaţi pozitiv cu Covid-19, au anunţat serviciile de sănătate australiene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nava a acostat luni la Port Kembla, la 75 de kilometri la sud de Sydney.

Nouăzeci şi şapte de membri ai echipajului care aveau simptome de coronavirus au fost testaţi, iar 46 au fost pozitiv. 

Autorităţile din statul australian New South Wales au percheziţionat, joi, nava Ruby Princess, pentru a căuta probe şi pentru a interoga echipajul despre debarcarea pasagerilor la Sydney, în urmă cu trei săptămâni. Măsura a făcut parte dintr-o anchetă penală, pentru a se determina cum s-a permis unui număr de 2.700 de pasageri să debarce de pe Ruby Princess, pe 19 martie, pentru a ajunge în ţările lor, după ce au apărut informaţii că autorităţile ştiau că la bordul vasului existau cazuri de Covid-19.

A fost dovedit că vasul de croazieră era un focar de infecţie. Cel puţin 662 de oameni au fost diagnosticaţi cu Covid-19, mai mult de 10% din totalul cazurilor înregistrate în Australia.

Zece pasageri au murit din cauza Covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.