Biroul prezidenţial al Coreei de Sud a transmis duminică, la o zi după ce Nordul a prezentat într-o paradă noi arme strategice, că pactul intercoreean privind evitarea conflictelor armate trebuie menţinut, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul de reconciliere, non-agresiune, schimburi şi cooperare între Coreea de Sud şi Coreea de Nord a intrat în vigoare în 1992. Textul a venit alături de o declaraţie comună privind denuclearizarea Peninsulei Coreea.

Ministerul Unificării de la Seul, care gestionează chestiunile transfrontaliere, a transmis, separat, că discursul în care liderul de la Phenian îşi exprima dorinţa pentru o viitoare cooperare între vecini va conduce la pace şi legături mai bune.

Coreea de Nord a prezentat, între altele, la parada de sâmbătă dimineaţă care a marcat 75 de ani de la înfiinţarea Partidului Muncitorilor, un nou tip de rachetă balistică intercontinentală şi un nou submarin.

„Vom continua să ne clădim puterea de apărare naţională şi auto-defensivă”, a spus Kim, care a promis că aceasta nu va fi folosită preventiv.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.