Coreea de Sud a aprobat un proiect de lege prin care se reduce numărul de ore de muncă dintr-o săptămână pentru a se îmbunătăţi calitatea vieţii şi a scădea rata şomajului, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parlamentul sud-coreean a aprobat legea care va face ca numărul maxim de ore de muncă permis săptămânal să fie 52, în scădere de la 68. Legea va fi aplicată începând cu iulie 2018 şi va fi valabilă pentru companiile mari, urmând să fie aplicată şi pentru companiile mici în viitor.

Măsura este consecinţa unei promisiuni de campanie a preşedintelui Moon Jae-in, care a şi mărit salariul minim cu 16% în acest an.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Companiile s-au opus, însă legea este văzută ca fiind necesară pentru a îmbunătăţi standardul de viaţă, a crea mai multe locuri de muncă şi a creşte productivitatea. Are, de asemenea, ca scop, creşterea ratei natalităţii, care a ajuns la cel mai scăzut nivel anul trecut.

O cultură a muncii excesive şi-a făcut loc în Coreea de Sud în urma creşterii economice în anii '80 şi '90 iar rata natalităţii s-a prăbuşit. Chung Hyun-back, ministrul egalităţii de gen şi al familiei, a spus că numărul de ore de muncă pe săptămână „este inuman de mare” şi că este un factor important în îmbătrânirea societăţii.

Numai Mexicul are o săptămână de lucru mai lungă decât Coreea de Sud la nivel mondial, conform datelor Organizaţiei pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.