Autorităţile din Coreea de Sud au anunţat că extind campania de distanţare socială, după ce s-au arătat îngrijorate de creşterea cazurilor „importate” de Covid-19 şi de apariţia de noi focare, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce a reuşit să pună sub control, în mare parte, răspândirea de Covid-19, în Coreea de Sud au continuat să apară mici focare în rândul adepţilor unor biserici, în spitale şi aziluri, dar şi în rândul celor care vin în ţară din străinătate.

Săptămâna aceasta, Guvernul a analizat dacă să extindă politica de distanţare socială de 15 zile, implementată pe 21 martie, prin care majoritatea instituţiilor au fost închise şi adunările religioase, sportive şi pentru evenimente artistice au fost interzise.

Prim-ministrul Chung Sye-kyun a spus că situaţia este încă gravă, subliniind creşterile de cazuri „importate” şi focare din regiunea capitalei Seul, fapt care a determinat Guvernul să anuleze redeschiderea şcolilor săptămâna viitoare.

„Ne aflăm în situaţia în care trebuie să menţinem distanţarea socială intensivă pentru un timp”, a declarat el.

Chung nu a precizat, iniţial, despre ce perioadă este vorba. Ulterior, a fost anunţat că măsurile rămân în vigoare până pe 19 aprilie.

Sâmbătă, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor a raportat 94 de noi cazuri de infectare, totalul ajungând la 10.156. Numărul deceselor înregistrate în Coreea de Sud de la izbucnirea epidemiei a ajuns la 177, iar, în total, 6.325 de oameni s-au vindecat.

Ministrul coreean al Sănătăţii a spus, sâmbătă dimineaţă, că măsurile vor fi menţinute până când numărul de noi cazuri depistate zilnic scade sub 50, număr pe care oficialii cred că sistemul sanitar îl va putea gestiona.

La nivel global, de la depistarea coronavirusului în China, la finalul anului trecut, au fost raportate peste 1.080.000 de cazuri de infectare şi peste 58.000 de decese. Din totalul celor afectaţi de Covid-19, mai mult de 225.000 de oameni au fost vindecaţi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.