Partidul preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in a câştigat alegerile legislative, cetăţenii susţinând astfel răspunsul lui la criza sanitară provocată de Covid-19, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Partidul Democrat de centru-stânga al lui Moon şi gruparea politică afiliată au câştigat 180 de locuri dintre cele 300 ale Parlamentului, cea mai mare majoritate în legislativul naţional obţinută de o formaţiune politică sud-coreeană din 1987, când a fost făcută tranziţia la democraţie.

Partidul conservator Viitorul Unit din opoziţie şi afiliatul său au câştigat 103 locuri.

Prezenţa la urne a fost de 66,2%, cea mai mare din 1992.

Milioane de oameni au votat miercuri, respectând măsurile de distanţare socială. Înainte de a intra în secţiile de votare, le-a fost verificată temperatura şi le-au fost puse la dispoziţie mănuşi şi dezinfectant.

Coreea de Sud a înregistrat la începutul anului al doilea cel mai mare număr de infectări cu Covid-19 după China, însă a reuşit să reducă curba epidemică prin măsuri stricte şi coordonate. 

Joi, aici au fost raportate 22 de noi cazuri - a patra zi consecutivă în care a fost înregistrat un număr mai mic de 30. În total, în ţară au fost înregistrate 10.631 de cazuri şi 229 de decese. 

Anul trecut, înainte de izbucnirea epidemiei, partidul lui Moon aflat la putere se afla la un nivel de 30% în sondaje, dar acţiunile întreprinse în criza sanitară au făcut ca cifra să ajungă în ianuarie la 57%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.