Coreea de Sud a dat startul marţi primei sale parade militare de amploare din ultimul deceniu, cu arme de la rachete balistice la elicoptere de atac, care vor trece prin Seul într-o demonstraţie de forţă, în contextul în care Coreea de Sud adoptă o poziţie mai dură faţă de Coreea de Nord, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parada marchează Ziua Forţelor Armate ale ţării, în mod normal un eveniment discret în comparaţie cu evenimentele masive organizate de Nord sub conducerea liderului Kim Jong Un, care includ arme strategice precum rachetele balistice intercontinentale (ICBM).Într-un discurs ţinut la Baza Aeriană din Seul, preşedintele Yoon Suk Yeol a avertizat Pyongyangul împotriva utilizării armelor nucleare şi a promis să sporească sprijinul pentru armată şi industria de apărare.

"Dacă Coreea de Nord foloseşte arme nucleare, regimului său i se va pune capăt printr-un răspuns copleşitor din partea alianţei dintre Coreea de Nord şi SUA", a declarat Yoon în timp ce se adresa trupelor în ploaie.

La evenimentul de o zi întreagă vor participa mii de soldaţi şi tancuri şi artilerie autopropulsată de producţie proprie a Coreei de Sud, precum şi avioane de atac şi drone, cărora li se vor alătura 300 dintre cei 28.500 de soldaţi americani aflaţi în ţară, a precizat Ministerul Apărării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.