Coreea de Nord a programat destructurarea instalaţiei sale de teste nucleare în perioada 23-25 mai, aceasta urmând să se desfăşoare în funcţie de condiţiile meteo, a anunţat presa nord-coreeană, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În perioada anunţată vor fi distruse toate tunelurile prin explozii, vor fi blocate toate căile de acces şi vor fi înlăturate toate punctele de observaţie, clădirile de cercetare şi punctele de pază.

La ceremonia de începere a operaţiunilor de închidere a instalaţiei de teste nucleare vor fi invitaţi şi jurnalişti din alte ţări, inclusiv din SUA şi Coreea de Sud.

Luna trecută, liderul nord-coreean Kim Jong Un a propus să închidă instalaţia de teste atomice în mai şi să invite în această ţară izolată experţi americani şi sud-coreeni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.