Coreea de Nord a făcut un alt test al unei drone de atac subacvatice cu capacitate nucleară, a transmis sâmbătă presa de stat, acîiunea fiind cea mai recentă dintr-o demonstraţie de forţă împotriva SUA. şi Coreei de Sud, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coreea de Nord a testat un alt tip de armă de atac subacvatică fără pilot, cu capacitate nucleară, numită „Haeil-2”, la peste o săptămână după ce a dezvăluit un nou sistem de drone subacvatice numit „Haeil-1”, care se traduce prin ”tsunami” în coreeană, conceput pentru a iniţia. atacuri în apele inamice.

Analiştii spun că nord-coreenii îşi etaleaza diverse capacităţi deşi sunt sceptici dacă vehiculul subacvatic este pregătit pentru utilizare

Presa de stat nord-coreeană a relatat că în timpul testului subacvatic al sistemului de arme strategice derulat din 4 aprilie până în 7 aprilie,  drona a parcurs 1.000 km distanţă subacvatică timp de 71 de ore şi 6 minute şi a lovit cu succes o ţintă simulată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.