Coreea de Nord şi-a înscris în Constituţie statutul de stat nuclear, a anunţat, joi, agenţia de presă nord-coreeană KCNA, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Politica de construcţie a forţei nucleare a RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) a devenit permanentă ca lege fundamentală a statului, pe care nimeni nu are voie să o încalce", a declarat liderul Kim Jong-un în cadrul unei reuniuni a Adunării Populare care a avut loc marţi şi miercuri, potrivit agenţiei de presă de stat KCNA.

În urmă cu un an, Coreea de Nord, care a efectuat deja şase teste nucleare între 2006 şi 2017, a anunţat o nouă doctrină care face "ireversibil" statutul său de putere nucleară şi o autorizează să lanseze un atac atomic preventiv în cazul unei ameninţări existenţiale la adresa regimului său. Această doctrină, consfinţită prin lege, autorizează, de asemenea, utilizarea preventivă a armelor nucleare.

Coreea de Nord şi-a intensificat testele de armament în acest an, în timp ce relaţiile sale cu Statele Unite şi cu vecina sa Coreea de Sud rămân foarte tensionate. Observatorii se tem că Pyongyangul va efectua un nou test nuclear, al şaptelea din istoria sa şi primul după 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.