Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat că va participa la un al treilea summit cu preşedintele american Donald Trump însă doar dacă SUA vor avea „atitudinea corectă”, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Presa de stat a informat cu privire la aceste comentarii sâmbătă.

Într-un discurs, Kim a făcut apel la Trump să caute un acord care să fie „corect” şi „acceptabil pentru ambele părţi”.

Kim a afirmat: „Suntem dispuşi să mai încercăm dacă SUA se oferă să organizeze un treilea summit cu atitudinea potrivită şi termeni acceptabili pentru ambele părţi”.

El a declarat, făcând referire la SUA: „Ei cred în mod greşit că dacă pun presiune pe noi, ne vor subjuga”, făcând apoi apel la Washington să oprească tacticile „ostile”.

Kim a adăugat că legăturile sale cu Trump rămân „excelente”.

Liderul nord-coreean a declarat că va acorda SUA timp până la sfârşitul anului pentru a lua „o decizie curajoasă” privind un nou summit.

Kim Dong-yup, de la Instititul pentru Studii Privind Estul Îndepărtat al Universităţii Kyungnam, a declarat că afirmaţiile lui Kim sugerează că nu va căuta discuţii cu SUA pentru totdeauna şi că ar putea căuta în schimb să îşi „diversifice relaţiile cu alte ţări”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.