Liderul nord-coreean Kim Jong Un a marcat Ziua Naţională cu o paradă a grupurilor paramilitare şi schimburi diplomatice în care a promis că va aprofunda legăturile cu China şi Rusia, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kim a urmărit parada din Piaţa Kim Il Sung din Phenian şi a purtat discuţii cu o delegaţie chineză aflată în vizită, a informat sâmbătă presa de stat KCNA.

La paradă au fost afişate lansatoare de rachete ascunse în camioane de livrare şi tractoare remorcând trupe şi armament, pentru a sublinia rolul miliţiilor ca luptători de gherilă într-un război.

Preşedintele chinez Xi Jinping a trimis o scrisoare în care îşi exprimă disponibilitatea de a consolida comunicarea strategică şi cooperarea la nivel de lucru.

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a trimis şi o scrisoare lui Kim, spunând că cele două ţări îşi vor extinde relaţiile bilaterale pentru a asigura securitatea şi stabilitatea în peninsula coreeană şi Asia de Nord-Est.

„Creşterea cooperării China-Rusia-Coreea de Nord şi renunţarea lui Xi la summitul G20 din India oferă imaginea unei fisuri tot mai mari în peisajul geopolitic al Asiei”, a declarat Leif-Eric Easley, profesor la Universitatea Ewha din Seul.

Kim este aşteptat să călătorească în Rusia luna aceasta pentru a se întâlni cu Putin şi a discuta despre furnizarea de arme către Moscova pentru a sprijini invazia sa pe scară largă în Ucraina.

Coreea de Nord îşi completează armata deja mare cu diverse grupuri paramilitare, de rezervă şi de securitate, cum ar fi Gărzile Roşii Muncitori-Ţărani (WPRG) afiliate armatei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.