Coreea de Nord a transmis SUA că este dispusă să discute despre viitorul arsenalului său nuclear atunci când cele două ţări se vor întâlni în cadrul unui summit, conform oficialilor americani, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pregătirile pentru summit au inclus şi întâlniri secrete între SUA şi Coreea de Nord, conform unor surse anonime din administraţia lui Trump.

Deşi Coreea de Nord a transmis deja Coreei de Sud că este dispusă să vorbească despre dezarmarea nucleară, este pentru prima oară când astfel de asigurări sunt date direct Washingtonului.
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Summit-ul fără precedent ar urma să aibă loc în luna mai şi va fi pentru prima oară când un preşedinte american se va întâlni cu liderul Coreei de Nord. Nu se ştie deocamdată în ce locaţie va avea loc întâlnirea.

Întâlnirea dintre cele două ţări vine după un an de ameninţări şi insulte reciproce. În trecut, Coreea de Nord a oprit testele nucleare în timpul discuţiilor pentru a le relua de îndată ce a considerat că cererile sale sunt ignorate.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.