Coreea de Nord a condamnat marţi consolidarea militară planificată de Japonia, subliniind noua strategie de securitate a Tokyo, promiţând să arate prin acţiune cât de periculoasă este aceasta, a anunţat presa de stat, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comentariile făcute de un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Pyongyang au venit la câteva zile după ce Japonia a dezvăluit cea mai mare consolidare militară de la cel de-al Doilea Război Mondial în timp ce tensiunile regionale cu China şi invazia Rusiei în Ucraina alimentează temerile de război.

Noua strategie de securitate a Japoniei a oficializat efectiv o "nouă politică de agresiune" şi va aduce o schimbare fundamentală în mediul de securitate din Asia de Est, a declarat purtătorul de cuvânt. purtătorul de cuvânt a criticat Statele Unite pentru "exaltarea şi instigarea planului de reînarmare şi reinvazie al Japoniei", spunând că Washingtonul nu are dreptul să ridice probleme cu eforturile Pyongyangului de a consolida apărarea Coreei de Nord.

"Vom continua să demonstrăm prin acţiuni practice cât de mult suntem îngrijoraţi şi nemulţumiţi de încercările nedrepte şi lacome ale Japoniei de a-şi realiza ambiţiile", a declarat purtătorul de cuvânt într-o declaraţie preluată de agenţia oficială de ştiri KCNA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.