Coreea de Nord a anunţat joi că ignoră încercările de a intra în contact ale Statelor Unite în timp ce Washingtonul nu ar fi renunţat la "politica ostilă" către aceasta, a anunţat agenţia oficială nord-coreeană KCNA, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Niciun contact între Statele Unite şi Republica Populară Democrată Coreeană şi niciun dialog nu pot avea loc înainte ca SUA să pună capăt politicii lor ostile către RPDC", a declarat Choe Son Hui, primvice-ministru al Afacerilor Externe, potrivit KCNA, citată de agenţia de presă sud-coreeană Yonhap.

"În consecinţă, vom continua în viitor să ignorăm astfel de tentative", a adăugat Choe.

Avertismentul Phenianului intervine în momentul în care doi responsabili americani, secretarul de stat Antony Blinken şi cel al Apărării Lloyd Austin, se aflau la Seul.

Coreea de Sud este a doua etapă din turneul întreprins în regiune de Blinken şi Austin pentru a întări un front comun cu aliaţii în faţa Coreei de Nord, care dispune de arma nucleară şi a influenţei în creştere a Chinei. 

Cei doi responsabili americani au avut miercuri întâlniri cu omologii sud-coreeni. Ei se vor întâlni joi cu preşedintele sud-corean Moon Jae-in.

De când a ajuns la Casa Albă, noua administraţie americană a încercat în zadar să intre în contact cu liderii nord-coreeni. 

Cu puţin înainte de învestirea lui Biden în ianuarie, Kim Jong Un a lansat o diatribă contra Washingtonului. Statele Unite, a spus el, sunt "principalul nostru duşman". 

Influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un a atacat SUA şi Coreea de Sud într-o declaraţie publicată marţi de cotidianul oficial Rodong Sinmun. Ea a oferit ceea ce a numit "un sfat noii administraţii americane care încearcă să răspândească miros de pudră de puşcă în ţara noastră". "Dacă vreţi să dormiţi liniştiţi timp de patru ani, ar fi bine să nu întreprindeţi ceva care să vă alunge somnul", a spus ea, potrivit Rodong Sinmun. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.