Coreea de Nord anunţă marţi lansarea unui satelit militar de spionaj - în iunie -, pentru a ”face faţă acţiunilor militare periculoase ale Statelor Unite”, potrivit agenţiei oficiale nord-coreene de presă KCNA; relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Satelitul de recunoaştere militară numărul 1” urmează să fie ”landat în iunie”, ”pentru a face faţă acţiunilor militare periculoase ale Statelor Unite şi vasalilor lor”, anunţă vicepreşedintele Comisiei Militare Centrale a partidului unic, Ri Pyong Chol, citat de KCNA.

Japonia a anunţat luni că fost informată de către Coreea de Nord cu privire la lansarea ”în curând” a unui satelit, un proiect care, potrivit Guvernului nipon, ascunde un tir de rachetă balistică.

Tokyo a anunţat că Phenianul a informat Paza de Coastă japoneză că o rachetă cu rază lungă de acţiune urmează să fie lansată în perioada 31 mai-11 iunie şi că urmează să cadă într-o zonă situată în apropierea Mării Galbene, Mării Chinei de Est şi la est de Insula Luzon, în Filipine.

Coreea de Nord a testat, în 2012, iar apoi în 2016, rachete balistice, pe care le-a prezentat drept lansări de sateliţi, care au survolat departamentul japonez Okinawa, în sudul Japoniei.

Lansarea unui satelit de recunoaştere este unul dintre proiectele Phenianului în domeniul apărării prezentate în 2022 de către dictatorul Kim Jong Un.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.