Discuţiile dintre Coreea de Nord şi SUA privind dezarmarea nucleară a Phenianului se află în pericol dacă Washingtonul îşi va încălca promisiunea de a nu mai organiza exerciţii militare cu Coreea de Sud, a anunţat Phenianul marţi, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Coreei de Nord a declarat că SUA şi Coreea de Nord vor efectua exerciţiile denumite Dong Maeng în această vară, pe care le-a descris ca fiind „o repetiţie pentru război”.

Preşedintele american Donald Trump afirmase că a căzut de acord cu liderul nord-coreean Kim Jong-un să reia discuţiile la nivel de lucru iar negocierile sunt aşteptate să reînceapă în următoarele săptămâni.

„Vom lua o decizie privind discuţiile la nivel de lucru cu Statele Unite după ce vom analiza acţiunile SUA din viitor”, a afirmat purtătorul de cuvânt într-un comunicat publicat de agenţia de stat KCNA.

Exerciţiile sunt aşteptate să înceapă în august.

„Este clar că exerciţiile reprezintă un antrenament în timp real, o repetiţie pentru război, pentru a ne distruge militar republica”, a afirmat purtătorul de cuvânt într-un comunicat separat, adăugând că Trump a reafirmat la întâlnirea cu Kim de luna trecută că exerciţiile se vor opri.

Trump a promis la prima sa întâlnire cu Kim de la Singapore că va opri exerciţiile, după ce liderii au căzut de acord să lucreze pentru dezarmarea nucleară a peninsulei coreene.

Deşi exerciţiile anuale principale nu au mai avut loc, cele două ţări încă organizează exerciţii la un nivel mai mic.

„Cum Statele Unite nu respectă propriul angajament, rămân din ce în ce mai puţine motive pentru ca noi să respectăm acordul”, a precizat purtătorul de cuvânt.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.