Coreea de Nord a ameninţat vineri că va da "răspunsuri puternice, constante şi fără precedent" dacă Coreea de Sud şi Statele Unite vor continua exerciţiile militare planificate, acuzându-i pe cei doi aliaţi că au sporit tensiunile în regiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat transmis de agenţia KCNA, Ministerul de Externe de la Phenian mai spune că va lua în considerare acţiuni militare suplimentare în cazul în care Consiliul de Securitate al ONU, sub influenţa Statelor Unite, va continua să exercite presiuni asupra ţării.

Declaraţia a fost făcută în timp ce Coreea de Sud şi Statele Unite se pregătesc pentru exerciţii militare anuale, ca parte a eforturilor de a contracara ameninţările nucleare şi cu rachete, din ce în ce mai pregnante, ale Coreei de Nord.

Aliaţii vor organiza săptămâna viitoare exerciţii de amploare în SUA cu scopul de a îmbunătăţi operaţiunile activelor nucleare americane şi vor organiza luna viitoare exerciţiile regulate de primăvară, Freedom Shield, în Coreea de Sud, a declarat vineri Ministerul Apărării de la Seul.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.