Coreea de Nord a lansat duminică "un proiectil neidentificabil", în largul coastei sale orientale, a indicat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, citând statul-major interarme sud-coreean, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este vorba despre o serie de tiruri organizate de Phenian, care are loc în timp ce lumea se confruntă cu o criză sanitară fără precedent, pandemia de coronavirus. 

Coreea de Nord a tras, la 21 martie, două proiectile către Marea Japoniei - aparent rachete balistice cu rază scurtă de acţiune. Rachetele au fost lansate din provincia Phenianul de Nord (vest), a anunţat armata sud-coreeană. Ea a catalogat tirurile ”extrem de neavenite, având în vedere situaţia dificilă cu care se confruntă lumea din cauza covid-19”, boala cauzată de noul coronavirus.

Coreea de Nord nu a raportat niciun caz de contaminare pe teritoriul său, însă în Coreea de Sud mulţi cred că ar exista.

Conform Agenţiei Centrale de Presă din Coreea de Nord, preşedintele Donald Trump i-a trimis lui Kim Jong Un o scrisoare personală în care îşi exprimă dorinţa de a acorda ajutor în ”efortul antiepidemic”.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.