Coreea de Nord a testat vineri un focos de rachete de croazieră şi a testat noua sa rachetă antiaeriană în Marea de Vest, a anunţat sâmbătă agenţia de presă KCNA, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Coreea de Nord a efectuat testarea unui focos foarte mare proiectat pentru racheta de croazieră strategică „Hwasal-1 Ra-3” şi o lansare de probă a rachetei antiaeriene de tip „Pyoljji-1-2” vineri după-amiază, a anunţat KCNA, citând Administraţia pentru rachete din Coreea de Nord.
Se crede că racheta strategică de croazieră a Coreei de Nord este concepută pentru a transporta un focos nuclear.
„Ambele teste au făcut parte din activităţile obişnuite ale administraţiei şi ale institutelor sale de ştiinţe ale apărării afiliate pentru dezvoltarea rapidă a tehnologiilor în diverse aspecte, cum ar fi performanţa tactică şi tehnică şi operarea sistemelor de arme de tip nou”, a anunţat KCNA, adăugând că acestea sunt fără legătură cu situaţia regională.
Coreea de Sud, Japonia şi Statele Unite, care semnalează adesea teste de rachete mari pe care le detectează din Coreea de Nord, nu au menţionat un astfel de test.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.