Coreea de Nord a lansat marţi mai multe rachete de croazieră neidentificate în mare, în largul coastei sale vestice, a anunţat armata sud-coreeană, fiind a treia oară când Phenianul testează rachete în mai puţin de o săptămână, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rachetele au fost lansate în jurul orei 7 dimineaţa (2200 GMT luni), a precizat Statul Major interarme într-un comunicat. Autorităţile de informaţii sud-coreene şi americane monitorizează îndeaproape situaţia şi analizează detaliile lansării, a precizat acesta.

Lansarea are loc pe fondul creşterii tensiunii în peninsula coreeană şi urmează unui val de rachete de croazieră lansate duminică de Phenian în largul coastei sale estice.

Lansarea de duminică a fost un test al noilor rachete de croazieră lansate de pe submarin (SLCM), denumite "Pulhwasal-3-31", iar liderul Kim Jong Un a supervizat testul, a relatat luni presa de stat nord-coreeană KCNA.

Spre deosebire de testele cu rachete balistice, testele cu rachete de croazieră nu sunt interzise prin sancţiunile ONU împotriva Phenuanului. Miercuri, Coreea de Nord a lansat, de asemenea, rachete de croazieră în Marea Galbenă, susţinând că este vorba de o nouă generaţie de proiectile. Rachetele lansate săptămâna trecută au fost de asemenea Pulhwasal-3-31, a precizat KCNA, adăugând că acestea au fost cele "strategice", o expresie care se referă de obicei la arme cu capacitate nucleară. Armata Coreei de Sud a declarat săptămâna trecută că este de părere că lansarea "Pulhwasal-3-31" a avut ca scop testarea îmbunătăţirii capacităţilor rachetelor existente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.