Coreea de Nord a lansat marţi o rachetă balistică, iar aceasta a căzut în Marea Japoniei, a anunţat armata sud-coreeană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această ”rachetă balistică neidentificată” a fost lansată de la o instalaţie din apropiere de Banghyon, în Banghyonul de Nord, o provincie situată în vestul ţării, a anunţat armata sud-coreeană într-un comunicat.

Racheta a căzut în Marea de Est, denumirea coreeană a Mării Japoniei, se arată în comunicat.

Ea ar fi căzut în zona economică exclusivă japoneză, adică la mai puţin de 200 de mile marine de coastele Japoniei, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului japonez al Apărării pentru AFP.

Acest tir a avut loc de Ziua Naţională americană şi la câteva zile după întâlnirea, vineri, între preşedintele american Donald Trump şi noul preşedinte sud-coreean Moon Jae-in, în care cei doi au evocat ameninţarea nord-coreeană.

În cursul discuţiilor sale, la Washington, cu preşedintele sud-coreean, Trump a îndemnat la ”o reacţie hotărâtă” în faţa regimului nord-coreean. ”Perioada răbdării strategice faţă de regimul nord-coreean a eşuat. Sincer, răbdarea s-a terminat”, a declarat Trump.

Regimul de la Phenian a efectuat deja mai multe tiruri de rachete de la alegerea lui Moon Jae-in la Seul, în mai, în pofida faptului că noul preşedinte sud-coreean a spus în mai multe rânduri că intenţionează să reia dialogul cu vecinul său de la nord.

Ultimul test de rachetă nord-coreean a avut loc pe 8 iunie, când a fost trasă o rachetă de croazieră de tip sol-mare. De la alegerea lui Moon Jae-in, regimul de la Phenian a efectuat, de asemenea, alte trei tiruri de rachete balistice şi un test de rachetă de tip sol-aer.

În jurul datei de 22 iunie, Coreea de Nord ar fi testat şi un mic motor de rachtă, potrivit "38 North", un site de supraveghere. Un oficial american a sugerat că ar putea să fie vorba despre o etapă în dezvoltarea unei rachete balistice intercontinentale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.