Coreea de Nord a tras două rachete balistice în mare, în largul coastei sale estice, luni seara târziu, la câteva ore după ce un submarin american cu propulsie nucleară a ajuns la o bază navală din Coreea de Sud, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a venit de la Ministerul Apărării din Seul, dar şi Ministerul Apărării din Japonia a raportat, de asemenea, lansarea a ceea ce a spus că ar putea fi o rachetă balistică de către Coreea de Nord.

Presa japoneză a declarat că este posibil să fi fost lansate chiar mai multe rachete, citând în acest sens o sursă guvernamentală japoneză.

Informaţiile vin pe fondul unor tensiuni sporite în peninsula coreeană, în timp ce Coreea de Sud şi Statele Unite iau măsuri pentru a spori pregătirea militară împotriva programului de înarmare al Coreei de Nord prin desfăşurarea de mijloace militare strategice americane. Coreea de Nord a reacţionat cu furie, afirmând că o astfel de desfăşurare ar putea îndeplini criteriile pentru utilizarea armelor nucleare.

Anterior, luni, un submarin american cu propulsie nucleară a intrat într-o bază navală din insula Jeju, în sudul Coreei de Sud, pentru a încărca echipamente militare în timp ce se afla într-o misiune operaţională nespecificată, a declarat marina sud-coreeană.

În weekend, Nordul a tras mai multe rachete de croazieră în mare, în largul coastei sale vestice.

Săptămâna trecută, Coreea de Nord a efectuat teste cu rachete balistice, de data aceasta după ce un submarin american înarmat nuclear a sosit într-un port sud-coreean pentru prima dată din anii 1980.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.