Coreea de Nord a importat 12 cai pursânge din Rusia în 2019, an în care imagini cu liderul Kim Jong Un călare pe un cal alb au devenit virale, relatează Reuters, care prezintă date ale autorităţilor vamale din Rusia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor autorităţilor vamale, Rusia a exportat 12 cai pursânge în Coreea de Nord anul trecut, în valoare totală de 75.509 dolari.

A fost cel mai semnificativ import de cai de după 2015 pentru Coreea de Nord. În 2015, nord-coreenii au cumpărat din Rusia 61 de cai cu 192.204 de dolari.

În total, în perioada 2010-2019, Coreea de Nord a importat din Rusia cel puţin 138 de cai, plătind în total 582.302 dolari.

Anul trecut, imagini cu liderul nord-coreean Kim Jong Un călare au făcut înconjurul lumii. Kim a urcat în octombrie pe muntele sacru Paektu, cel mai înalt din ţară, călare pe un cal alb, potrivit presei din această ţară. În decembrie, presa nord-coreeană a difuzat din nou fotografii enigmatice în care Kim Jong Un apărea călare pe un cal alb, în zăpadă, pe muntele sacru din peninsulă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.