Copreşedinta Verzilor germani Annalena Baerbock a fost desemnată luni de formaţiune candidată la Cancelarie în alegerile legislatove din septembrie, cu ambiţia de a pune capăt zecilor de ani de dominaţie a conservatorilor şi social-democraţilor, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Annalena Baerbock, o fostă gimnastă în vârstă de 40 de ani, nu este creditată ca favorită în sondaje, însă partidul ecologist este creditat pe locul doi în intenţiile de vot, după alianţa Uniunea Creştin Democrată(CDU)-Uniunea Creştin Socială (CSU).

”Eu apăr înnoirea”, a anunţat candidata într-o conferinţă de presă.

”Trebuie să impunem noi reguli, pentru ca progresul să nu mai fie excepţia, cu regula”, a subliniat ea.

Partidul Grünen (Verzi) a apărut în anii '80, în urma mişcărilor sociale din anii '60 şi '70, şi a obţinut câteva succese electorale notabile, inclusiv în landul conservator Baden-Württemberg, unde a devansat în martie CDU, împreună cu care guvernează.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.