COP26, conferinţa ONU privind mediul, care urma să aibă loc în luna noiembrie la Glasgow, a fost amânată din cauza crizei sanitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut printr-o declaraţie comună, după o discuţie între oficialii din Marea Britanie şi cei de la ONU, potrivit BBC.

Zeci de lideri de state urmau să participe la întâlnirea programată să înceapă pe 9 noiembrie. Este aşteptat ca aceasta să aibă loc la jumătatea anului viitor.

Aproximativ 30.000 de delegaţi, jurnalişti şi activişti de mediu erau aşteptaţi în Scoţia.

Scottish Events Campus din Glasgow, unde urmau să aibă loc discuţiile despre mediu, va fi transformat în spital pentru pacienţii afectaţi de Covid-19.

„Lumea se confruntă acum cu o provocare globală fără precedent, iar ţările îşi concentrează eforturile pe salvarea de vieţi şi lupta împotriva Covid-19”, a spus ministrul britanic al Afacerilor, Alok Sharma, desemnat să conducă COP26. „Din acest motiv am decis să reprogramăm COP26”. El a mai transmis că urmează să fie stabilită noua perioadă în care să fie organizată întâlnirea.

După cinci ani de la semnarea Acordului de la Paris, toate naţiunile urmau să prezinte la Glasgow planuri de acţiune privind climatul.

Grupurile de mediu au spus că decizia este firească. „Amânarea COP26 este ceea ce trebuie făcut - sănătatea publică şi siguranţa trebuie să fie prioritare acum”, a spus Laurence Tubiana, CEO al European Climate Foundation.

Anul trecut, conferinţa internaţională privind lupta împotriva modificărilor climatice, COP25, trebuia să aibă loc în Chile. Din cauza demonstraţiilor violente din ţară, ea a fost mutată în Spania, la Madrid.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.