Preşedintele american Donald Trump şi-a avertizat colegii din Partidul Republican, la convenţia care a început luni seară unde a fost nominalizat oficial candidat pentru Casa Albă, că democraţii ar putea fura alegerile din luna noiembrie, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prima noapte a Convenţiei Naţionale Republicane a reprezentat o replică de două ore şi jumătate la acuzaţiile făcute săptămâna trecută de democraţi la adresa lui Donald Trump.

„Ei se folosesc de Covid pentru a înşela poporul american”, le-a spus Trump delegaţilor în prima seară a convenţiei din Charlotte (Carolina de Nord). Este neobişnuit ca un candidat să vorbească la convenţie înainte de susţinerea discursului de acceptare.

El a readus în discuţie faptul că votul prin corespondenţă ar putea duce la o fraudare a voturilor.

„Singurul mod în care pot câştiga alegerile astea în faţa noastră este dacă ele sunt trucate. Vom câştiga”, a adăugat Trump.

În prezent, în sondaje conduce Joe Biden, candidatul democrat pentru funcţia de preşedinte. Trump susţinea că există pericolul ca alegerile să fie fraudate şi în 2016, când se afla în urma lui Hillary Clinton în sondaje.

Susţinătorii l-au aclamat: „Încă patru ani!”.

Cât priveşte acuzaţiile lui Trump, Ellen Weintraub, şefa Comisiei Alegerilor Federale, a spus: „Efectiv, nu există bază pentru teoria conspiraţiei că votul prin corespondenţă poate duce la fraudă. Niciuna”.

Votul prin corespondenţă este folosit şi de Armata SUA şi chiar de membri ai familiei Trump. Recenta încetinire a distribuirii corespondenţei, cauzată de măsurile de reducere a costurilor sistemului poştal american, a alimentat îngrijorarea că buletinele de vot nu vor fi predate până în ziua alegerilor.

Mai multe state au căutat să schimbe legile privind votul pentru a permite ca buletinele să fie numărate după vot, fapt care ar putea cauza întârzieri în declararea câştigătorului.

Republicanii au spus că tema serii de luni este „Land of Promise” (Pământul făgăduinţei, n.r.) şi au promis că această convenţie va fi „mai puţin negativă” decât a democraţilor de săptămâna trecută. Însă mulţi membri ai partidului au avertizat înverşunat cu privire la ce se va întâmpla dacă americanii îl votează pe Biden.

Donald Trump Jr a spus că Biden este „în esenţă, monstrul din Loch Ness al mlaştinii”, iar Matt Gaetz, congresman din Florida, a spus că va fi un „film de groază” dacă democraţii câştigă Casa Albă.

„Ei vă dezarmează, golesc închisorile, vă închid în case şi invită MS-13 să vă fie vecini”, a spus Gaetz făcând referire la banda internaţională înfiinţată în anii 1980 în Los Angeles.

Charlie Kirk, care conduce grupul conservator Turning Point USA, a spus: „Trump a fost ales pentru a ne proteja familiile - pe cei dragi - de mafia răzbunătoare care doreşte să ne distrugă stilul de viaţă, cartierele, şcolile, bisericile şi valorile”.

Preşedintele urmează să livreze un discurs joi, la reuniunea partidului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.