Donald Trump a acceptat oficial nominalizarea pentru rolul de candidat republican la preşedinţie, iar în discursul susţinut joi seară, în finalul Convenţiei Naţionale Republicane, a spus că se vede ca întruchipare a „legii şi ordinii” şi că Joe Biden, contracandidatul său, va fi „distrugătorul măreţiei Americii”. În timp ce el a vorbit, mai mulţi oameni s-au adunat lângă Casa Albă, iar protestul a putut fi auzit de pe Peluza de Sud, scrie NBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Donald Trump a declarat: „Aceste alegeri vor decide dacă apărăm stilul de viaţă american sau permitem unei mişcări radicale să îl desfiinţeze complet şi să îl distrugă. În viziunea inversă a stângii, ei nu văd America drept cea mai liberă, dreaptă şi excepţională naţiune de pe pământ. Ci văd o naţiune vicleană care trebuie pedepsită pentru păcatele ei. Vom înţelege că America nu este un tărâm ascuns în întuneric, America este o torţă care luminează întreaga lume”.

Criticat pentru gestionarea crizei sanitare care a distrus economia, Trump conduce acum o Americă tulburată de proteste faţă de nedreptatea rasială. Cele mai recente astfel de demonstraţii au loc în Wisconsin, după ce duminică, în Kenosha, un bărbat de culoare a fost împuşcat în spate de mai multe ori de un poliţist. Tensiunile au crescut după ce doi protestatari au fost ucişi, în manifestaţiile de săptămâna aceasta, de un adolescent.

Protestatari s-au adunat, joi noapte, în apropierea Casei Albe şi au putut fi auziţi de pe Peluza de Sud, alegere pentru livrarea discursului aspru criticată. Preşedinţii au evitat, în mod obişnuit, să folosească zone publice ale reşedinţei pentru politici partizane. 

Republicanii au repetat, în cele patru zile, mesajul „lege şi ordine”, avertizând că sub conducerea democrată ţara va merge spre haos şi violenţă.

„Trebuie să ne amintim că majoritatea copleşitoare a poliţiştilor din această ţară sunt nobili, curajoşi şi cinstiţi. Trebuie să redăm forţelor de ordine, poliţiei noastre, puterea. În cei mai duri termeni posibili, Partidul Republican condamnă revoltele, jafurile, incendierile şi violenţele care au fost văzute în oraşe conduse de democraţi, precum Kenosha, Minneapolis, Portland, Chicago şi New York”.

Trump i-a criticat pe democraţi pentru că au rămas „complet tăcuţi legat de protestatarii şi ciminalii care răspândesc haos”.

„Acum încep să vorbească despre asta pentru că cifrele lor în sondaje încep să coboare ca o piatră în apă”.

Preşedintele a menţional în discurs şi uraganul Laura, care a lovit coasta americană joi, transmiţând celor afectaţi că le este alături, dar a vorbit şi despre coronavirus, oferind o viziune optimistă asupra pandemiei şi a promis un vaccin până la finalul anului, termen despre care oamenii de ştiinţă spun că nu este realist.

„Dacă îl ascultam pe Joe, alte sute de mii de americani ar fi murit. Planul lui Joe Biden nu este o soluţie la virus, ci o predare în faţa lui”.

El a susţinut că va clădi din nou „cea mai mare economie din istorie” şi că va apăra America „împotriva tuturor ameninţărilor, tuturor pericolelor”.

În timpul Convenţiei, republicanii au încercat să ajungă la votanţii din comunitatea de culoare susţinând că democraţii nu au reuşit să răspundă nevoilor acesteia.

„Am făcut mai multe pentru comunitatea de culoare în trei ani decât Joe Biden în 47 de ani şi, când voi fi reales, va veni partea cea mai bună”, a completat Trump.

Aproximativ 1.500 de susţinători ai lui s-au adunat la Casa Albă pentru discurs, puţini dintre ei purtând măşti. Mark Meadow, şeful de personal de la Casa Albă, a spus că „un număr de oameni” dintre cei care vor participa la eveniment vor fi testaţi pentru coronavirus.

Directorul de comunicare al campaniei lui Trump, Tim Murtaugh, le-a spus reporterilor că o firmă a fost angajată să ofere sfaturi legat de precauţiile necesare pentru toate segmentele Convenţiei la care au participat susţinători. Totuşi, scaunele de pe peluza Casei Albe nu au fost amplasate la distanţă corespunzătoare.

Discursul lui Trump, la care a asistat întreaga familie, a fost urmat de focuri de artificii. Cântăreţul de operă Christopher Macchio a fost artistul invitat pentru închiderea Convenţiei şi, de la balconul Casei Albe, el a cântat, între altele, „Ave Maria”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.