Joe Biden a promis, în discursul de acceptare a nominalizării pentru rolul de candidat democrat la Casa Albă, că va pune capăt „anotimpului întunecos”, reprezentat de mandatul lui Donald Trump, şi i-a îndemnat pe americani să aleagă speranţa, lumina şi corectitudinea, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biden a spus joi seară că Donald Trump a „ascuns America în întuneric prea mult timp” şi că rivalul său din alegerile prezidenţiale a dezlănţuit „prea multă furie, prea multă teamă, prea multă diviziune”.

Cu o carieră politică de peste 50 de ani, Joe Biden intră în campanie cu un avantaj clar în sondaje în faţa lui Trump, în vârstă de 74 de ani.

Dintr-un centru de evenimente dn oraşul natal Wilmington (Delaware), Biden, în vârstă de 77 de ani, a spus: „Aici şi acum, vă dau cuvântul că, dacă îmi încredinţaţi preşedinţia, mă voi concentra pe ce e mai bun în noi, nu pe ce e mai rău. Voi fi un aliat al luminii, nu al întunericului. Este timpul ca noi, oamenii, să venim laolaltă şi să nu facem vreo greşeală, uniţi vom putea şi vom învinge acest anotimp al întunericului în America”.

El a continuat: „Vom alege speranţa în faţa fricii, faptele în faţa ficţiunii, corectitudinii în faţa privilegiului”.

Joe Biden a spus că, în noiembrie, „caracterul este pe buletinul de vot”.

„Putem alege o cale de a deveni mai furioşi, cu mai puţină speranţă, o cale a umbrei şi suspiciunii. Sau putem alege o altă cale şi, împreună, să profităm să ne vindecăm, reformăm şi unim. O cale a speranţei şi a luminii”.

Candidatul democrat a susţinut că aceste alegeri prezidenţiale sunt revelatoare. „Vor decide cum va arăta America mult, mult timp de acum”.

„Ce ştim despre acest preşedinte este că dacă va mai primi patru ani va fi ce a fost în ultimii patru ani. Un preşedinte care nu îşi asumă vreo responsabilitate, refuză să conducă, dă vina pe alţii, e confortabil cu dictatorii şi înteţeşte flăcările urii şi diviziunii. Se va trezi în fiecare zi crezând că această funcţie este despre el, niciodată despre voi. Asta este America pe care o vreţi pentru voi, familia şi copii voştri?”.

Parafrazându-l pe poetul irlandez Seamus Heaney, el a concluzionat: „Acesta este momentul nostru să facem speranţa şi istoria să rimeze”.

Discurul lui Biden a marcat finalul Convenţiei Democrate, care a durat patru zile şi a cuprins segmente live şi înregistrate, difuzate online.

Evenimentul de joi seară a fost găzduit de actriţa Julia Louis-Dreyfus, starul satirei politice „Vicepreşedinta/ Vice”, serial recompensat cu numeroase premii Emmy.

În primele trei seri ale Convenţiei, vorbitorii l-au descris pe Trump ca incompetent, egoist şi periculos pentru democraţie, şi i-au implorat pe americani să voteze împotriva lui.

Miercuri, senatoarea Kamala Harris a devenit prima femeie de culoare care a acceptat nominalizarea pentru funcţia de vicepreşedinte din partea unui partid important american.

Cu origini jamaicane şi indiene, Harris a vorbit despre „eşecul la conducere” al lui Trump care a stârnit apeluri la dreptate rasială, ce au divizat naţiunea.

Joe Biden a fost ales senator al statului Delaware în 1973 şi a devenit apoi preşedintele comitetului juridic şi pentru relaţii internaţionale al Camerei. 

După două campanii fără succes pentru Casa Albă, în 1988 şi 2008, el a devenit vicepreşedinte în administraţia Barack Obama, şi a deţinut această funcţie între 2009 şi 2017.

În februarie 2020, el şi-a anunţat intrarea în cursa pentru a deveni candidat democrat la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Biden va fi cel mai vârstnic preşedinte american ales.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.