Congresmenii americani urmează să fie controlaţi la sosirea la Capitoliu, potrivit unei note a noului sergenti la arme al Camerei Reprezentanţilor Timothy Blodgett, în urma incidentelor sângeroase care au avut loc săptămâna trecută în Congres, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această decizie a fost luată ”în vederea asigurării respectării regulilor Poliţiei Capitoliului cu privire la portul armelor de foc şi la dispozitive indendiare”, potrivit lui Timothy Blodgett.

Magnetometre urmează să fie instalate la intrările în sediul Camerei Reprezentanţilor, iar arme de foc urmează să fie autorizate numai în birourile aleşilor.

Timothy Blodgett îi succede în funcţie lui Paul Irving, care a demisionat săptămâna trecută în urma incidentelor violente din capitoliu, soldate cu cinci morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.