Contraofensiva ucraineană "nu este în impas", chiar dacă nu avansează suficient de repede, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate naţională, John Kirby, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kirby a făcut aceste remarci când a fost întrebat despre ritmul contraofensivei ucrainene în cadrul unui briefing de presă.

"Preşedintele Zelenski însuşi a spus că nu progresează atât de repede pe cât şi-ar dori şi că nu avansează în fiecare zi atât de mult pe cât şi-ar dori. Statele Unite nu vor lua o poziţie în această privinţă", a declarat Kirby.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

El a adăugat: "Acestea fiind spuse, se mişcă, nu este un impas. Nu sunt pur şi simplu îngheţaţi. Ucrainenii se mişcă".

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate naţională a declarat că Washingtonul "se va asigura că ei (ucrainenii) au tipurile de instrumente şi capacităţi de care au nevoie pentru a rămâne în mişcare".

De la începutul invaziei ruseşti, în februarie 2022, au fost acordate ajutoare militare americane în valoare de peste 43 de miliarde de dolari.

Departamentul american al Apărării a anunţat, la începutul acestei săptămâni, 400 de milioane de dolari în asistenţă suplimentară de securitate pentru Ucraina, inclusiv rachete de apărare aeriană, vehicule blindate şi drone de mici dimensiuni.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat, duminică, că, deşi Ucraina a recucerit jumătate din teritoriul pe care Rusia l-a ocupat iniţial în invazia sa, contraofensiva se află la început şi va lua formă pe parcursul a "mai multor luni".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.