Contraofensiva ucraineană, lansată în iunie, înregistrează progrese constante, apreciază marţi, la Ramstein, în Germania, secretarul american al Apărării Lloyd Austin, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Curajoasele trupe ucrainene străpung liniile puternic fortificate ale armatei ruse agresoare”, a declarat Lloyd Austin la această reuniune a Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei, din care fac parte 54 de ţări, care oferă susţinere militară Kievului.

Secretarul american al Aărării i-a îndemnat pe participanţii la reuniune, la baza aeriană americană Ramstein, în Germania, să continue să ofere Ucrainei asistenţă în domeniul securităţii.

Progresele pe câmpul de luptă din Ucraina ”depind de capacităţi cruciale furnizate de către membrii acestui Grup”, a subliniat el.

Ucraina a primit până în prezent ajutoare directe în domeniul securităţii în valoare de peste 76 de miliarde de dolari, a anunţat Lloyd Austin.

Însă Kievul are în continuare nevoie de sisteme de apărare aeriană, a insistat el.

”Apărarea aeiană salvează vieţi. Aşa că îndemn acest Grup să continue să bage mâna în buzunar adânc în apărarea la sol a Ucrainei”, a cerut secretarul american al Apărării.

”Angajamentul nostru comun va fi vital în timpul bătăliilor actuale şi în drumul lung care ne aşteaptă”, a subliniat el.

Atacurile ruse asupra infrastructurii ucrainene a cerealelor ameninţă în mod direct securitatea alimentară mondială.

Moscova ţinteşte aceste infrastructuri ucrainene din iulie, după ce s-a retras din Acordul de la Istanbul din iunie 2022 privind exportul cerealelor ucrainene la Marea Neagră pe un coridor către Strâmtoarea Bosfor.

Kremlinul a distrus ”cel puţin 280.000 de tone de cereale. Suficient pentru hrănirea a 10,5 milioane de oameni timp de un an”, a acuzat secretarul american al Apărării.

”Cu cât Rusia prelungeşte mai mult războiul, cu atât mai flagrantă îi este cruzimea. Asalturile ruseşti au ajuns cu mult dincolo de câmpul de luptă şi au provocat suferinţe omeneşti de nespus”, a denunţat el.

”Istoria va arăta întreaga nebunie a invaziei nechibzuite, crude şi neprovocate a vecinului său paşnic”, declarat Lloyd Austin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.