Tiruri de artilerie şi bombardamente semnalau confruntări armate sporadice vineri, în sectorul Ras al-Ain, în nord-estul Siriei, potrivit unui jurnalist al agenţiei prezent la Ceylanpinar, de partea turcă a frontierei, la o zi după anunţarea unui armistiţiu americano-turc, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Există tiruri de artilerie sporadice şi se pot auzi tiruri în oraşul Ras al-Ain”, a anunţat de asemenea directorul Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR).

Turcia a acceptat joi o pauză de cinci zile în ofensiva sa în nordul Siriei, pentru a permite forţelor kurde să se retragă din ”zona de securitate” pe care intenţionează să o instituie dincolo de frontiera cu Siria.

Ea a promis Statelor Unite că această ”zonă de securitate” din nordul Siriei va fi temporară şi că nu va provoca deplasări în masă de populaţii, a declarat joi un oficial amerian de rang înaşt, relatează AFP.

”Turcii ne-au dat asigurări în mai multe rânduri că nu au nicio intenţie - absolut nicio intenţie, de la preşedintele (turc Recep Tayyip) Erdogan şi până la alţi oficiali de rang inferior - să rămână în Siria foarte mult timp”, le-a declarat unor jurnalişti reprezentantul special american pentru Siria James Jeffrey, la bordul avionului secretarului de Stat american Mike Pompeo, în zbor între Turcia şi Israel.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.