Confiscarea unui petrolier cu ţişei iranian de către autorităţile britanice nu va rămâne ”fără un răspuns”, a ameninţat marţi şeful Statului Major al Forţelor armate iraniene, generalul Mohammad Bagheri, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Capturarea petrolierului, în baza unor scuze fabricate integral (...) nu va rămâne fără un răspuns, iar dacă este necesar Teheranul va răspunde în mod adecvat”, a ameninţat ofiţerul, citat de agenţia de presă Tasnim.

Puşcaşi regali marini britanici (Royal Marines) au imobilizat joi, în Gibraltar, petrolierul acre navighează sub pavilion panamez Grace 1, suspectat că transporta petrol către Siria, încălcând astfel sancţiuni impuse de UE.

Iranul, care denunţă un ”act de piraterie”, cere de atunci în mod neîncetat ca autorităţile britanice să elibereze petrolierul.

Un comandant din cadrul Gardenilor Revoluţiei a ameninţat vineri, ca represalii, cu confiscarea unor nave britanice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.