Un judecător din New York a condamnat vineri compania imobiliară omonimă a lui Donald Trump la plata unei sancţiuni penale maxime de 1,61 milioane de dolari, după ce a fost găsită vinovată de conspiraţie în vederea fraudării Fiscului timp de 15 ani, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătorul Juan Merchan de la tribunalul penal din Manhattan a impus sentinţa după ce luna trecută juraţii au găsit vinovaţi doi afiliaţi ai Trump Organization pentru 17 acuzaţii penale.

Merchan l-a condamnat marţi pe Allen Weisselberg, care a lucrat pentru familia Trump timp de o jumătate de secol şi a fost fost directorul financiar al companiei, la cinci luni de închisoare după ce a depus mărturie ca martor principal al acuzării.

Susan Necheles, unul dintre avocaţii apărării, a declarat că firma lui Trump intenţionează să facă apel.

Nimeni altcineva nu a fost acuzat şi nici nu riscă pedeapsa cu închisoarea în acest caz.



Biroul procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, care a instrumentat cazul, desfăşoară în continuare o anchetă penală privind practicile de afaceri ale lui Donald Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.