Compania aeriană principală a Turkmenistanului a anunţat miercuri că şi-a suspendat zborurile către Moscova, invocând preocupări legate de siguranţă după atacurile cu drone ucrainene asupra capitalei ruse, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ca urmare a situaţiei din zona aeriană a Moscovei şi pe baza unei evaluări a riscurilor pentru siguranţa zborurilor, toate zborurile Turkmenistan Airlines pe ruta Aşgabat-Moscova-Aşgabat vor fi suspendate", a precizat compania aeriană într-un comunicat.

Turkmenistan Airlines a precizat că va zbura acum, în schimb, spre Kazan, care se află la peste 700 km est de Moscova.

Rusia susţine că a doborât drone ucrainene în apropierea şi deasupra Moscovei în ultimele zile, deşi nu au existat victime. O clădire înaltă din cartierul de afaceri al Moscovei, care găzduieşte trei ministere ale guvernului rus, a fost lovită marţi de o dronă, pentru a doua oară în trei zile.

Ucraina şi-a declarat satisfacţia în urma atacurilor, fără însă a revendica în mod direct responsabilitatea pentru acestea.

Atacurile cu drone au determinat închiderea pentru scurt timp a aeroportului Vnukovo, unul dintre aeroporturile din Moscova, dar ulterior acesta şi-a reluat operaţiunile în totalitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.