Rusia a deschis o anchetă penală cu privire la terorism după ce a anunţat că a doborât două drone care ar fi vizat reşedinţa preşedintelui rus Vladimir Putin şi a acuzat Ucraina de tentativă de asasinat ”terorist”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Comitetul rus de anchetă a deschis o anchetă penală cu privire la terorism în legătură cu încercarea de a lovi reşedinţa preşedintelui Rusiei la Kremlin”, anunţa miercuri într-un comunicat Comitetul, însărcinat să anchetee cu privire la cele mai importante infracţiuni.

Rusia a anunţat miercuri că a doborât două drone ucrainene care vizau Kremlinul, la Moscova, şi a denunţat o tentativă de asasinare a lui Vladimir Putin, acuzţaii respinse de Kiev.

”Noi nu l-am atacat pe Putin”, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-o vizită în Finlanda.

”Noi ne apărăm satele şi oraşele”, a continuat el, în timp ce armata rusă ataca, anunţa Kievul, o gară şi un supermarket, atacuri soldate cu peste 20 de morţi în regiunea Herson (sud).

Statele Unite, aliatul Ucrainei, au anunţat că iau cu ”multă precauţie” acuzaţiile Kremlinului.

O asemenea incursiune cu drone la Moscova ar fi o premieră de la începutul Războiului rus în Ucraina, la 24 februarie 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.