Comisia pentru supravegherea serviciilor de informaţii din cadrul Senatului american vrea să-l audieze pe fostul director FBI James Comey atât într-o sesiune publică, cât şi într-o sesiune cu uşile închise, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, Comisia a anunţat  miercuri că îi cere directorului interimar al FBI Andrew McCabe să-i predea orice note ar fi întocmit Comey cu privire la dicuţii pe care le-a purtat cu Casa Alabă ori Departamentul Justiţiei despre eforturile Rusiei de a incluenţa alegerile de anul trecut din Statele Unite.

Comey a scris o notă în urma unei întâlniri la Casa Albă, în februarie, cu preşedintele Donald Trump, în care afirmă că şeful statului i-a cerut să pună capăt unei anchete FBI cu privire la fostul său consilier pe probleme de securitate naţională Michael Flynn.

Nota lui Comey - care se pare că a încercat să-şi documenteze în scris contactele cu Casa Albă - ar reprezenta o probă a faptului că preşedintele a încercat să influenţeze ancheta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.