Comisia pentru Apărare din cadrul Senatului a votat masiv, miercuri, în favoarea numirii generalului în retragere James Mattis, nominalizat de preşedintele-ales Donald Trump, în postul de secretar al Apărării, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia susţine numirea lui Mattis cu 26 de voturi la unul, iar propunerea lui Trump va fi trimisă să fie validată în plenul Senatului.

Congresul a deschis calea confirmării în funcţie a lui Mattis săptămâna trecută, acordându-i o dispensă pentru a conduce Pentagonul, după ce acesta s-a retras din Marină în 2013.

Mattis, în vârstă de 66 de ani, respectat de puşcaşii marini, s-a retras de trei ani şi jumătate, după mai bine de patru de decenii de activitate militară.

Legea securităţii naţionale (National Security Act) din 1947 prevede că un fost militar poate să devină membru al Cabinetului la şapte ani după ce se retrage din forţele armate.

Atât republicanii lui Trump, cât şi democraţii l-au elogiat pe ”Mad Dog” după nominalizare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.