Comisia Judiciară a Senatului Statelor Unite va vota pe 22 octombrie dacă să aprobe nominalizarea Amy Coney Barrett la Curtea Supremă, potrivit unei decizii luate joi, într-o audiere în care democraţii au făcut obiecţii procedurale şi au afirmat că graba pentru confirmarea nominalizării este fără precedent, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timpul audierii de la Washington, liderul majorităţii din Senat, republicanul Mitch McConnell, a declarat în Kentucky că Senatul are voturile necesare pentru confirmarea judecătoarei Curtea Supremă în postul de la Curtea Supremă, dând asigurări că eforturile democraţilor pentru întârzierea confirmării nu vor avea succes.

McConnell a mai spus că se aşteaptă ca nominalizarea lui Barrett să ajungă în plenul Senatului pe 23 octombrie, potrivit Bloomberg.

 În aceste condiţii, Barrett ar putea învestită în funcţie înainte de alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie dintre preşedintele Donald Trump şi fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.