Comisia Europeană a anunţat sâmbătă că va tripla ajutorul umanitar pentru Gaza, după ce preşedinta Ursula von der Leyen a discutat cu secretarul general al ONU, António Guterres.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Comisia va majora imediat pachetul actual de ajutor umanitar prevăzut pentru Gaza cu 50 de milioane de euro", a declarat Von der Leyen într-un comunicat. "Acest lucru va duce totalul la peste 75 de milioane de euro", a precizat ea.

"Vom continua să cooperăm îndeaproape cu ONU şi cu agenţiile sale pentru a ne asigura că acest ajutor ajunge la cei care au nevoie în Fâşia Gaza”, a adăugat Ursula von der Leyen.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Comisia susţine dreptul Israelului de a se apăra împotriva teroriştilor Hamas, cu respectarea deplină a dreptului umanitar internaţional. Lucrăm din greu pentru a ne asigura că civililor nevinovaţi din Gaza li se oferă sprijin în acest context", a asigurat preşedinta Comisiei Europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.