Comisia Europeană (CE) a anunţat miercuri că a decis să transfere suma de 135 de milioane de euro - prevăzută iniţial în programe de cooperare cu Rusia şi Belarus - către alte programe de cooperare cu Ucraina şi Republica Moldova, relatează Le Monde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisarul european însărcinat cu Coeziunea şi Reformele, Elisa Ferreira, a anunţat că această decizie este ”rezultatul războiului brutal al Rusiei împotriva Ucrainei”.

Este vorba despre sume prevăzute prin Fondul Instrumentului de Vecinătate, Dezvoltare şi Cooperare Internaţională.

”Mă bucur că aceste fonduri pe care le-am plănuit iniţial în această cooperare vor fi în beneficiul programelor cu Ucraina şi Republica Moldova”, a salutat Elisa Ferreira.

Fondurile astfel deblocate vor putea ”susţine o serie de activităţi, precum culoare de solidaritate şi dezvoltarea legăturilor de transport transfrintalier, serviciile de sănătate, proiectele în domeniul educaţiei şi cercetării, programele de incluziune socială şi consolidarea capacităţii instituţionale a autorităţăilor publice ucrainene şi moldovene”.

În urma unor măsuri adoptate de Uniunea Europeană (UE) în martie 2022, după lansarea invaziei ruse a Ucrainei, CE a transferat 26 de milioane de euro în acelaţi fel.

CE anunţă că regiunile Finlandei, Estoniei, Letoniei şi Poloniei, care urmează să participe la programe de cooperare cu Rusia şi Belarus, ar putea să participe la alte programe existente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.